fredag den 22. juli 2016

Strikket opladerstation til mobil


I disse dage går jeg rundt og fanger bløde, behårede digitale dyr med min telefon og det dræner hurtigt dens batteri. Nogle gange husker jeg at få ladet den op, andre gange glemmer jeg det, men med den her ladestation har min telefon en fast plads, og nu kan jeg bare lægge den fra mig når jeg kommer ind ad døren - så er den opladt og klar når jeg skal ud igen. Det er også et rigtig godt sted til at oplade en power bank, mit kameras batteri og meget mere. Mønsteret følger herefter, og der er også en lille video hvor jeg forklarer de mest besynderlige ting i mønsteret. Jeg håber I vil skrive mig en kommentar hvis I finder fejl i mønsteret eller har spørgsmål : )


KLIK HER for at hente diagram og skabelon (1 A4 sort/hvid side, åbner i et nyt vindue)

Materialer
Pinde: 3 mm rundpinde (~50 cm kabel/wire)
Garn: marineblå bomuld fra Søstrene Grenes (men brug lige det du har lyst til!)

Forkortelser
m: maske/ masker
(tal) r: strik dette antal masker ret
(tal) vr: strik dette antal masker vrang
slå (tal m) op: slå dette antal masker op
Luk (tal m) af: luk dette antal masker op

BEMÆRK VENLIGST
Mønsteret arbejdes nedefra og op. Start med at slå masker op på begge pind. Se evt. videoen hvis du aldrig har gjort dette før. Dette giver et opslag med 72 masker på en runde. Foretrækker du en anden måde at slå op på, er det også helt fint, så længe maskerne på de to pinde hænger sammen.

Start: slå 36 masker op på hver pind


Arbejd i en magisk løkke. Følg diagrammet på den forreste pind (front) og strik alle masker på den bagerste pind ret, indtil diagrammet er slut (runde 36). Luk alle masker på den forreste pind af, gerne ved hjælp af følgende, elastiske aflukning med en hæklenål:

Strik den næste m (2 løkker på nålen) hent garnet og gå igennem begge løkker (1 løkke på nålen) fortsæt hele vejen hen. Strik den sidste, tilbageværende løkke sammen med den første m på den bagerste pind.

Fortsæt i glatstrik på den bagerste pind (nu frem og tilbage, det vil sige ret på retside og vrang på vrangsiden) indtil række 47 er færdig.


Række 48 (retsiden): 10r, luk 17 m af, 9r

Række 49(vrangsiden) 10vr, slå 16 m op, 10r


Fortsæt i glatstrik indtil række 61.

Gentag række 48 og 49.

Arbejd i glatstrik indtil række 77, Luk alle resterende m af.


Hvis ribben ikke er elastisk nok, kan der syes elastiktråd ind på vrangsiden.

Montering

Klip/skær et stykke pap (jeg brugte to, da jeg ikke havde noget særligt tykt pap) efter skabelonen. Du kan også lave din egen, her skal du bare huske at den skal være omkring 11 cm lang (hellere lidt for kort end lidt for lang).

fold toppen ned så arbejdet ligger ret mod ret og du kigger på vrangsiden. Få hullerne til at ligge lige ovenpå hinanden og sæt evt, en knappenål eller to i. sy ned langs de to ydre kanter(de blå linjer på billedet). Flappen er længere end bagsiden, derfor skal de sidste 4 rækker ikke syes fast (den kommer til at slutte nede i mobillommen)



vend retten ud og læg pappet ind, så hullerne passer sammen. Sy hullet sammen om pappet (dog ikke igennem det, bare rundt om det)


stop flappen ned i mobillommen og sy sømmen fast til vrangsidens omslag.






3 kommentarer:

  1. Smart ide. Det må lige være noget for huset teenagere. Jeg kan bare ikke finde diagrammet og skabelonen.

    SvarSlet
    Svar
    1. Tak, det håber jeg bestemt det er : D Jeg havde helt glemt at ligge linket til filen, men nu burde det være ordnet : )

      Slet